quinta-feira, 19 de abril de 2018

Lemon cake

Lemon cake...

If life give you lemons make lemonade.... Usually we listen to that.... 

I didn't feel like to donate lemonade so I did a lemon cake...

I think I could have it more flavoured but it tastes so well... 
Hope you enjoy my new post and recipe

5 eggs
150g sugar
150g unsalted butter
200g plain flour
1 spoon of yeast
1 Lemon juice and zest

Beat the egg whites until firm. Blend the butter and the eggs until homogeneous mixture is obtained. Separate the eggs. Add the yolks to the sugar preparation and wrap well.
Add the lemon zest, juice, yeast, and flour and beat well.
Add to the preparation about 1/3 of the egg whites and beat well. Then add the remaining egg whites and wrap gently with the aid of a spatula.
Bake at 180º in a greased and dusted flour form, about 30/40 minutes, until cooked (to check if it is cooked, stick a toothpick in the middle of the cake and if it comes with no grease then it is cooked).

I did almost like that...because I'm so good following recipes that I have beaten the eggs with sugar and only after that i joined the butter. 

One thing I learned few years ago is that yeast it's the last thing to join the batter. 

And I didn't bake at 180º I prefer to bake a little at a lower temperature and for a few minutes. 

This post is to my new friends Katy and Marta hope you enjoy it

🍋🍋🍋

Se a vida te da limões faz limonada ... Normalmente ouvimos isso .... Eu não queria fazer limonada, então eu fiz um bolo de limão ...
Eu acho que poderia ter mais sabor mas gosto muito ...
Espero que gostem do meu novo post e receita

5 ovos
150g de açúcar
150g de manteiga sem sal
200g de farinha simples
1 colher de fermento
1 limão sumo e raspas

Bata as claras até ficarem em castelo.
Misture a manteiga e os ovos até obter uma mistura homogenea. Adicione as gemas à preparação de açúcar e manteiga envolva bem. Adicione as raspas de limão, suco, fermento e farinha e bata bem.
Junte à preparação cerca de 1/3 das claras e bata bem. Em seguida, adicione as claras restantes e envolva suavemente com o auxílio de uma espátula.
Leve a forno a 180º numa forma untada e polvilhada, cerca de 30/40 minutos, até ficar bem cozido (para verificar se está cozido, coloque um palito no meio do bolo e se não tiver gordura, está cozida).

Eu fiz quase assim ... porque eu sou tão boa a  seguir as receitas que eu bati os ovos com açúcar e só depois disso eu coloquei a manteiga.

Uma coisa que aprendi há alguns anos é que o fermento é a última coisa a se juntar à massa.

E eu não cozi a 180º. Eu prefiro cozer com a temperatura mais baixa e por mais alguns minutos.

Este post é para as minhas novas amigas Katy and Marta espero que gostem

🍋🍋🍋

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